Засилват контрола по спазване на разрешената скорост на пътя

12:51, 19 апр 16 25 242 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пътните полицаи засилват контрола по спазване на разрешената скорост.Операцията е по инициатива на TISPOL и се провежда до 24 април на територията на всички  държави-членки на ЕС. Ще се извършват и проверки за валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите, съобщиха от полицията в Сливен.

Нарушенията, свързани с превишаване на разрешената скорост са често явление във всички европейски държави и са най-сериозен фактор за причиняване на тежки пътно-транспортни произшествия и смърт по пътищата на Европа, отчитат от TISPOL. Страната ни не прави изключение – като се има предвид, че голям процент от  тежките пътни инциденти в страната с голям брой убити и пострадали  са причинени поради движение с превишена или несъобразена скорост, засиленият контрол на скоростните режими е от важно значение за подобряване на пътната обстановка и намаляване на жертвите.

Статистиката сочи, че през 2015 г. в страната този показател продължава  да има най-голям дял за катастрофите по вина на водачите.  Данните по фактора „неспазване на ограниченията на скоростта“ за България са над средното ниво в сравнение с държавите-членки на ЕС.

В рамките на седмичната полицейска акция за времето от 06,00 часа на 21 до 06,00 часа на 22 април щ есе проведе операция „24 часа контрол на скоростта”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама