Шофьор отива на съд заради смърт на пешеходец

12:18, 19 апр 16 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжната прокуратура в Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 73-годишен шофьор, по обвинение, че е причинил смъртта на пешеходец, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Велико Търново.

На 2 април 2014 г. в Две могили Иван И. управлявал лек автомобил „ВАЗ“ със скорост около 20-30 км/ч. В дясното пътно платно, пред кафе-сладкарница, имало спрели коли и пешеходци. Сред тях бил и пострадалият, който решил да пресече улицата. В прессъобщението не е посочено, дали той се е огледал предварително или измежду спрелите коли е излязал на платното, както и дали е опитал да пресече улицата на определено за това място.

Щом забелязал пешеходеца, водачът натиснал спирачки, опитал се и да го заобиколи, но не успял и го ударил с предната дясна част на автомобила.

Мъжът паднал на земята и си счупил дясната бедрена кост. Бил откаран в болница и приет за лечение, но вместо да бъде излекуван, с времето състоянието му се влошило – изпитвал силни болки, спрял да се храни, не можел да се движи и на 6 юли 2014 г. починал от усложнения от получената травма.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжния съд Русе. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама