Двегодишно дете пострада на пътя край Стара Загора

11:23, 19 апр 16 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Момченце на две години е пострадало при катастрофа край Стара Загора, съобщиха от полицията.

Пътният инцидент станал вчера около 16,40 часа по пътя от село Сърнево към Стара Загора.

45-годишния В.Р. от с.Драгановец, общинаТърговище, управлявайки товарен автомобил ”ГАЗ 66”, предприел маневра „завой на ляво”, с цел навлизане в отбивка, водеща към складова база. В същото време движещият се зад него лек автомобил”Фолксваген Поло”, управляван от 26-годишния И.Б. от Раднево, предприел маневра „изпреварване” и се ударил в задната лява част на товарния автомобил.

В резултат удара са пострадали водачът и пътниците в лекия автомобил (49-годишен мъж, две жени – на 42 и 24 години, и 2-годишно момче. Двете жени и детето са откарани от преминаващ автомобил в Центъра за спешна помощ в Стара Загора, където след преглед 42-годишната жена е освободена, а 24-годишната жена и детето са настанени в УМБАЛ „Проф. Киркович“ Стара Загора за лечение, без опасност за живота. Пострадалите мъже са откарани в Спешния център в Раднево, където след преглед 49-годишният мъж е освободен, а водачът на лекия автомобил е настанен за лечение в Радневската болница, с пукнати ребра и оток на мозъка, без опасност за живота.

По време на пътуването детето се е намирало в бебешко столче за лек автомобил, уточняват от полицията. Водачът на товарния автомобил е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело 0,00 промила. На водача на лекия автомобил е взета кръвна проба за анализ. Образувано е досъдебно производство.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама