Осемгодишна русенка с награда от конкурса „Родолюбие” в Панагюрище

11:18, 19 апр 16 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Осемгодишната Кристина Баракова, която за първа година членува и в Клуб 2015 на Фондация „Димитър Бербатов” спечели 3-то място измежду 39 деца до 11 г. в нейната възрастова група на ХII Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие 2016“, Панагюрище, съобщават от пресцентъра на Община Русе.

Възпитаничката на Наталия Константинова, която е солистка от Детска вокална група „Слънце“ към Общински детски център за култура и изкуство– Русе, беше отличена с бронзов медал и диплома. Тя се представи с патриотичната песен „Къде си вярна ти любов народна”, както и с впечатляващото за възрастта й изпълнение на безмензурната песен „Грозданка”.

Конкурсът, който е включен в календара на МОН и е под патронажа на кмета на Панагюрище Никола Белишки, приключи с официална церемония по награждаване. В двата фестивални дни на сцената на Театър Дом- паметник таланта си показаха над 350 деца и младежи от цяла България.

И тази година определянето на призовите места при индивидуалните изпълнители в първа възрастова група затрудни журито, тъй като конкуренцията в групата беше изключително оспорвана.

Талантливата Кристина Баракова, ученичка от II A клас при ОУ ”Любен Каравелов” има спечелени още много призови места и награди от национални и международни конкурси, което я направи и член в Клуб 2015 на проекта „Награди за успелите деца на България“ на Фондация „Димитър Бербатов“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама