Български музиканти подгряват опита за рекорд на Гинес в събота

11:12, 19 апр 16 / Култура 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Български певци и музиканти  ще забавляват участниците в опита за подобряване на рекорда за най-голяма ДНК верига, образувана от хора, на Южния плаж във Варна. Това съобщиха от Медицинския университет в града, който е организатор на събитието в подкрепа на Европейска младежка столица – Варна 2017. От 12 ч. в събота на специално изградената сцена на плажа ще звучат емблематични хип-хоп хитове, бийтбокс парчета и премиерни музикални изпълнения на  една от най-обичаните хип-хоп групи у нас – Ice Cream, Искрен Тончев – Искрата, Траян Костов, Христина Христова.

Малин Миланов - Монти, Мартина Иванова и Даниел Димитров – Ice, по-известни като Ice Cream, ще запишат и видео към новото си парче "Танцува ми се" по време на опита за подобряване на рекорда. Групата има множество номинации и награди: най-добра група за 2000 г. (Музикални награди), най-добра група за 2014 (359 awards), най-добър видеоклип (за песента "Захир" - 2014 г.) и др. Досега има 3 издадени албума: "Борбата" (2002), "Want some Ice Cream" (2012) и "Животът е един" (2015).

Искрен Тончев, по-популярен като Искрата, е републикански шампион по бийтбокс за 2011 г., композитор за популярни изпълнители като Жана Бергендорф, Мойсей, Павел и Венци Венц, братята Иво и Пламен. По-известен става пред широката публика с участието си в „България търси талант“, в което разбива стереотипите с иновативното си изкуство, стигайки до финала.

Траян Костов е познат на публиката като един от по-алтернативните изпълнители от предишния сезон на X-Factor. Благодарение на таланта си е печелил два пъти Grand Prix награди в международни концерти, което му докарва признанието и пред българското посолство в Чехия. На 23 април ще представи своите две нови песни първо пред участниците в най-голямата ДНК верига в морската столица.

Христина Христова е по-позната като част от триото Sweet 16 заедно с Гери-Никол и Мишел.  Емблематична със своя специфичен тембър, тя успява да спечели симпатиите на малки и големи, което й носи първи места на участия в България, Румъния и Чехия.

Водещ на шоупрограмата ще бъде един от любимите варненски хип-хоп диджеи - DJ Happy.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама