Учебно предприятие към гимназия „Райко Цончев“ участва в панаир на тренировъчните фирми

11:06, 19 апр 16 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ученици от 10 клас на ЧПГТП „Райко Цончев“ в Добрич представиха своето учебно предприятие „Канела“ на деветнадесетото издание на Международния панаир на тренировъчните фирми в гр. Пловдив, съобщиха от учебното заведение.

„Канела“ е кафе-книжарница, създадена по идея на десетокласничките Асения, Елис и Янина, които са записани в профил „Предприемачество“ в Гимназията и бе единственото учебно предприятие, с участие на панаира от гр. Добрич.

Работата в една такава фирма спомага да се подобри като цяло подготовката на учениците за бъдещи мениджъри, като им се предоставя възможност да се доближат до истинските условия на работа в една фирма.

Момичетата успяха да се запознаят с дейността на институции като Агенция по вписванията, НАП и други; да се запознаят с документацията свързана с регистрация на предприятие и основните отдели и длъжности в една фирма; да открият банкова сметка; да извършват покупки и продажби; да осъществят контакт с други учебни предприятия, както на национално, така и на световно ниво.

Също така те имаха възможност да покажат креативност при изработката на уебсайт - www.kanelart.weebly.com и рекламни материали, като брошури, каталози, визитки, календарчета и др.

Подготовката в едно такова учебно предприятие предлага интегрирано обучение по икономика, компютърни умения, бизнес администрация, роден и чужд език.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама