Близо 2500 деца от 32 бургаски училища се включиха за финала на ЕКОПАК България

10:56, 19 апр 16 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
27 160 домакинства с ученици от 272 училища се включиха в кампанията на ЕКОПАК България "Стани Екогерой! Научи всички вкъщи да събират разделно!". Тя се проведе в периода 2013 - 2016 г. в 19 български града и приключи през месец април в град Бургас.

Във финалното издание на играта в Бургас се включиха близо 2500 деца от 32 училища. Утре от 13.00 ч. на официалната церемония в ОУ "Елин Пелин", представител на Община Бургас ще връчи голямата награда на неговия директор, а шефът на ЕКОПАК България, ще връчи таблети на учениците.

Ползите от разделното събиране и рециклиране на отпадъците са очевидни. Целта на кампанията е да мотивира повече хора да се включат в опазването на околната среда и кръговата икономика.

Кампанията заложи на децата, като най-отворени към промяна и към зелената идея. За да станат екогерои, те трябваше да покажат своята загриженост за околната среда и знанията си по теми, свързани с нейното опазване. След регистрация в специално създадения сайт, те, задължително заедно с друг член на семейството, трябваше да отговорят на 10 въпроса. Успелите да съберат необходимия брой точки участваха в томбола за награди - както за самите тях, така и за училището, в което учат. Така званието "екогерой" идваше с възможността да се спечели таблет, книга или ваучер за 50 лева за енергоспестяващи уреди, а училището с най-много екогерои получаваше мултимедиен проектор.

Кампанията получи пълна подкрепа от всички общински администрации и училищни управи в градовете, в които се проведе.

Децата се справиха чудесно като посланици на зелената идея. Само две години по-късно вече 65 % от домакинствата заявиха участието си в разделното събиране.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама