С проект ще ремонтират сградата на музея в Тервел

10:53, 19 апр 16 25 387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Подготвя се проект за реновиране на общинския музей в Тервел, съобщи зам.-кметът Дияна Илиева. Целта е сградата да се ремонтира, обзавеждането да се обнови, а експозициите да се представят по атрактивен достъпен начин. Обмисля се обособяване на зала с оборудване за интерактивни занимания за деца и ученици. Техническият проект трябва да разреши и проблемите с течовете, които се дължат на това, че покривът е плосък и има вътрешно отводняване. Липсата на достъпна среда и добре устроени санитарни възли също е обект на бъдещата инвестиция. Помислено е за разширяване на фондохранилището на музея. В краткосрочен план е предвидено обогатяване на музейния фонд с артефакти от предстоящите разкопки на късноантичната крепост Палматис в село Оногур. Експозиционната площ ще се организира в две основни зони: за постоянни и за гостуващи експозиции.Предвидено е да има външно и вътрешно видеонаблюдение.

Друг обект в сферата на културата, за който се подготвя кандидатстване е читалището в Тервел. Сградата има тринадесет помещения, които се ползват като репетиционни зали, библиотека, гримьорни, офиси, складове. За всички тях, както и за неизползваемия сутерен под фоайето на залата се предвижда да бъде извършен вътрешен ремонт - подови настилки, ремонт на стени и тавани.

Обект на ремонтни дейности ще бъдат сутерен, който ще се използва за клубни дейности, танцова зала и съблекални, репетиционни зали, библиотека, помещения за счетоводство и офиси, гримьорни, помещения за складове и санитарни възли, котелно помещение.

Предвижда се да се поставят  износоустойчиви и подходящи за влажно почистване подови настилки за помещенията.

Доставки на обзавеждане са предвидени и за читалища в селата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама