Допуснаха 40 проекта до финала на националното състезание за уеб разработване в Лозница

10:48, 19 апр 16 25 264 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 40 са допуснатите проекта за финала на националното състезание за уеб разработване "WEBLOZ", съобщиха организаторите от Фондация „Технология за младите“ и Община Лозница. Вторият кръг на състезанието ще се проведе от 22 до 25 април в спа-комплекс “Островче” близо до Разград, като проектите ще се защитават на живо от създателите им пред тричленно жури за съответната категория.

От допуснатите до финала проекта 14 са в  Уеб сайт (9-12 клас), 14 в Уеб програмиране (9-12 клас), 8 при Уеб сайт (9-12 клас) и 4 са проектите Уеб програмиране (5-8 клас).

Общият брой на участниците във втория кръг на състезанието е 58 ученика от 20 населени места в страната. Най-много представители има от градовете Бургас, Варна, Шумен, Добрич и София и Благоевград.

Едни от най-харесваните разработки са  № 34 "Електричество" с 229 гласа, проект № 2 "УИСКИ - МГ "Константин Величков"" с 212 гласа и проект № 3 "Академик - София" с близо 150 гласа, показва справка от вота.

Националното състезание по уеб разработване "WEBLOZ" е за ученици между 5 и 12 клас. То се провежда за 10-та поредна година. Основните му цели са да подпомогне развитието на учениците, като им помага за разработките на техните проекти и да стимулира развитието им, като същевременно с това им дава свободата да подготвят продукт по тяхно желание и с технологии които те предпочитат.

Наградният фонд е за над 3 000 лева, като ще има и много поощрителни и специални награди, отличаващи успехите на проектите в конкретна област, както и подаръци от спонсори и партньори, посочват организаторите.

За трети пореден път и тази година финала на състезанието ще се проведе в рамките на четири дни. Допълнителния ден отново ще се използва за т.е. работилница (workshop) в която учениците, заедно с помощта на ментори и техните ръководители ще участват в измислянето и създаването на решения от реални уеб продукти. Всеки екип ще има предварително зададена тема, по която членовете на екипа ще мислят и разработят малко демо, показвайки своите идеи и описвайки проблемите които са имали, също така и решенията които са намерили.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама