19 екопроекта ще бъдат финансирани в Стара Загора

10:17, 19 апр 16 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 19 проектни предложения са одобрени в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда – 2016 ” в Старозагорска област, съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Стара Загора. Проектите ще бъдат финансирани със средства от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). В инициативата, обявена от Министерството на околната среда и ПУДООС в началото на годината, са участвали общо 2655 проекта на общини, кметства, училища, обединени детски комплекси и детски градини. Инициативата и през тази година протича под мотото „Обичам природата и аз участвам“.   Община Чирпан например печели проект за озеленяване на почистените площи и възстановяване на място за отдих в парк село Ценово, старозагорското село Остра могила ще получи финансиране за  изграждане на парк за отдих, озеленяване и облагородяване. Зелен кът ще бъде оформен в старозагорското село Кирилово, а в радневското Рисиманово паркът ще бъде почистен и облагороден. Община Казанлък печели пари за проект „Красив залез”, средства ще бъдат дадени и за почистване, озеленяване и облагородяване на зона за отдих в община Мъглиж, а павелбанското село Габарево печели проект „Обичам природата и аз участвам”.

Спечелени проекти има и в раздела училища и детски градини, които ще бъдат финансирани със средства в размер  до 5000 лв.

Основно училище (ОУ)„ Отец Паисий” в старозагорското село Калояновец има одобрен проект  „Екологична среда на децата в училище”. ОУ „Иван Мирчев”  в село Дълбоки пък ще работи по проект „Обичам природата - и аз участвам”, а в Начално училище „Димитър Благоев” в Стара Загора ще се изгради  учебен кът на открито. Професионалната гимназия по селско стопанство в Чирпан получава одобрение за проект „Училищният двор – място за учене, отдих и спорт на открито”.

Общо осем детски градини от Стара Загора, Казанлък, Раднево, Чирпан и селата Дъбово и Хрищени също ще получат средства за екопроекти.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама