Ценово и Свищов ще кандидатстват с общи проекти

10:12, 19 апр 16 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Местната инициативна група „Ценово – Свищов“ официално стартира общата си работа, информират местните администрации на двете общини. Близо 40 души – стопански ръководители, земеделски производители, общественици, ръководители на отдели в общинските администрации от двете общини участваха в учредяването на нестопанското сдружение.  Организацията тепърва ще разработи стратегия за развитие, с която ще кандидатства пред ДФ Земеделие“. 

„Предвиждаме да чуем и да работим по волята на местните хора, ще кандидатстваме с проекти, които да дадат възможност за развитие на населените места. Така заедно ще вървим в една посока“, сподели зам.-кметът на община Ценово Цветомир Петров. „Изключително съм благодарен на инициативността на Община Ценово. Това е уникален шанс за развитие на нашите села и още през есента да започнем с реалното изпълнение на проектите“, допълни кметът на община Свищов Генчо Генчев. 

Водещ партньор в местната инициативна група е Община Ценово. Учредителите на обществено полезната организация приеха Устав и избраха Управителен съвет. След като приключи регистрацията на МИГ в Русенския окръжен съд, документите ще бъдат внесени за одобрение и в ДФ „Земеделие“. За председател на организацията единодушно беше избран Цветомир Петров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама