Депутатът Ралица Тодорова организира кръгла маса за правата на хората с увреждания

10:00, 19 апр 16 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шуменският депутат от ГЕРБ Ралица Тодорова организира кръгла маса на тема „Новата концепция за дееспособността според Конвенцията на ООН за правата на хората с увреждания”. Това съобщи Тодорова.

Форумът ще се проведе на 25 април от 13 часа в зала “Тича” на Гранд хотел “Шумен”.

Гост на срещата ще бъде зам. министърът на правосъдието Вергиния Мичева-Русева.

Кръглата маса ще събере държавни и общински администрации, неправителствени организации, академични преподаватели, служители в институции, работещи с хора с увреждания и др.

В качеството си на член на Комисията по труда, социалната и демографската политика  в 43 Народно събрание, Ралица Тодорова счита, че предлаганият подход, наричан Подкрепено вземане на решения, представлява ключ за осигуряване на равенство пред закона – ключ, който отваря врати да бъдеш част от общността. Проектът на Закона за физическите лица и мерките за подкрепа ще въведе нов подход в упражняването на права от хора с интелектуални затруднения и психично-здравни проблеми, като замени режимите на поставяне под запрещение с адекватна на съвременната ни система от мерки за подкрепа и защита, които да гарантират упражняването на основни човешки права от хора с увреждания, съобразно техните предпочитания и желания.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама