Ученици от Сливен с призови места от Национална олимпиада

09:23, 19 апр 16 25 488 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Две първи места и две лауреатски титли извоюваха Даниела Стефанова Иванова и Стоян Драгомиров Димитров от XII в клас на ПМГ „Добри Чинтулов" в Националната олимпиада по история и цивилизации.

От олимпиадата им се признават оценки Отличен 6.00 за прием в специалности, за които се кандидатства с история в Софийския университет.

86 ученици от цялата страна взеха участие в 9. национална ученическа олимпиада по история и цивилизация. Тя се проведе от 15 до 17 април 2016 г. в Созопол в СОУ „Св. св. Кирил и Методий".

Първият етап от състезанието представляваше писмен изпит – тестови задачи и задачи за създаване на писмен текст. Онези от участниците, които получиха оценка над Отличен 5.50, на следващия ден продължиха надпреварата във втория етап. Той включваше събеседване с членовете на националната комисия, изискваше защитаване на знанията и демонстриране на много добра историческата култура. И Даниела, и Стоян са с резултати Отличен 6.00 и от двата кръга на олимпиадата.

Учителят, който подготвя и двамата за участие в националната олимпиада, е Таня Еленска, а учителят им по история в гимназията е Цветалина Топракчиева.

Много добро е представянето и на другите двама ученици, които представиха Сливен в националната олимпиада – Марианна Емилова Кирилова от 7. клас на ОУ „Д-р Иван Селимински" и Георги Николаев Ставрев от ГПЗЕ „Захарий Стоянов".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама