Благоевград посреща 1 000 деца в поредното издание на празника "За хляба наш"

07:59, 19 апр 16 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
1 000 деца от цялата страна ще вземат участие в поредното издание на празника "За хляба наш...". Той ще бъде открит днес от 14 часа в зала "22 септември" и ще продължи два дни. 

Мероприятието е посветено на световния ден на Земята - 22 април. В рамките му ще бъдат представени произведения на възпитаници на 106 училища от 61 населени места в страната. В 17.30 часа пък ще бъде открит празника под надслов „Хлябът- живот, традиции и вдъхновение”. Жителите и гостите на областния град ще могат да се насладят на картини, макети, обредни и празнични хлябове и ще видят старинни пособия за приготвяне на хляб. Половин час по-късно започва празничният концерт - спектакъл на Обединен детски комплекс - Благоевград под надслов "До близката фурна".

Утре програмата продължава с научна конференция "Да пребъде хляба". Тя ще започне в 9 часа. Час по-късно на сцената на  Драматичен театър „Никола Вапцаров” ще се проведе и сценичното представяне на ритуали, драматизации, танци и песни, свързани с хляба „Хляб, земя, мечти”. В 16 часа пък ще бъдат наградени най-добрите произведения в конкурсите за рисунка, приложни изкуства, научна разработка, албум, макет, литературно творчество и сценично представяне. Награждаването юе се проведе отново в Драматичен театър - Благоевград.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама