Маратон на четенето започва в музея в Добрич

07:42, 19 апр 16 / Култура 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Регионалният исторически музей в Добрич се включва за поредна година в маратона на четенето. Тази година той ще продължи четири дни, като всеки от дните е посветен на конкретни годишнини.

Днес ще бъдат отбелязани 150 години от рождението на Пенчо Славейков в дом-паметник „Йордан Йовков" от 10 до 17 часа. 20 април е посветен на 140 години от Априлското въстание, 140 години от смъртта на Христо Ботев и 95 години от смъртта на Иван Вазов. Проявите ще бъдат от 10 до 13 часа в Дом-паметник „Йордан Йовков" и от 14 до 19 часа в Музея в градски парк „Свети Георги". Символични домакини на следобедното четене ще бъдат учениците от І в клас на СОУ „Св. Климент Охридски" с преподаватели Ваня Стратиева и Детелина Василева. Между 14 и 19 часа онези, които не могат физически да са с участниците в проявите, могат да се свържат с музея на скайп grenadiv, за да прочетат свой любим откъс от Вазова, Ботева, Захари-Стоянова творба или от произведение на друг български автор, претворил революционните борби на българите срещу турското робство.

На 21 април Маратонът на четенето продължава с отбелязване на 100 години от Добричката епопея и 100 години от смъртта на Димчо Дебелянов. Петъчният ден ще е посветен на 50 години от смъртта на Димитър Талев и Димитър Димов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама