Росен Плевнелиев приема строя на заключителния етап на учение „Ответен удар”

07:41, 19 апр 16 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Росен Плевнелиев ще присъства на заключителния етап на тактическото учение „Ответен удар 16“ с участието на военнослужещи от българските и американските Сухопътни войски, което се провежда на учебен полигон „Ново село“. Президентът ще бъде посрещнат с военна церемония, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Заключителният етап на многонационалното тактическо учение „Ответен удар 16“ се провежда днес от 12.00 ч. .

„Ответен удар 16“ започна на 11 април и ще продължи до 21 април. В учението участват повече от 740 военнослужещи с над 140 вида бойна, транспортна и специална техника. Българските и американските военнослужещи ще покажат постигнатите по време на съвместната подготовка способности.

Моторизираната пехотна батальонна група от състава на Сухопътните войски на Република България е сформирана и подготвена от Втора Тунджанска механизирана бригада. В нея участват формирования от Силите за специални операции, танков взвод от Центъра за подготовка за специалисти, взвод за ядрена, химическа и биологична защита, формирование за защита на силите, противовъздушни сили, подразделения за психологически операции, за разузнаване, за гражданско-военно сътрудничество, за логистично осигуряване, както и представители на Военна полиция, Военновъздушните сили и Военномедицинска академия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама