Пореден опит да се гледа делото за купуване на гласове в Пловдив

07:39, 19 апр 16 25 401 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съдът в Пловдив ще направи опит днес да даде ход на първото дело срещу за купуване на гласове на последните местни избори. Срещу подсъдимия Иван Димитров е повдигнато обвинение, че  дни преди първия тур на 25 октомври 2015 година е предложил на Саркис Саркисян и Тодор Котов сумата от по 30 лева. Те трябвало да гласуват за Кирил Търев, кандидат за общински съветник от ЗС "Александър Стамболийски". В кандидатската листа той беше поставен на осмо място, но благодарение на получения най-голям брой преференциите беше избран за съветник.

По време на първото разглеждане бяха призовани общо 9 свидетели, двама от които съпругата и сестрата на подсъдимия Димитров. Адвокатът му поиска делото да се разгледа по процедурата на съкратеното съдебно следствие, като се разпитат само трима от свидетелите.

Припомняме, че в разпита пред полицията Саркисян твърди, че Иван Димитров предлага по 30 лева, ако се гласува за листа номер 25 с преференция на кандидата под номер 8. По-късно Сакисян е предложил на Котов и на другия свидетел Николай Бойнов също да се включи в схемата.

Първото дело беше на 18 януари, но беше отложено за 22 февруари, защото защитата на подсъдимия настояваше да бъде разпитан и третия свидетел - Иван Цоковски.

През февруари се отложи заради неявяването на съдебната заседателка Вергиния Атанасова. Тя изпрати заявление, че прекратява работата си като заседател.  Другата съдебна заседателка, Мина Андева, също обяви, че отказва да участва в заседания по делото.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама