Пъстра Великденска изложба посреща посетителите на НАП в Разград

07:21, 19 апр 16 25 544 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пъстра Великденска изложба, наречена „Великден през очите на различните генерации” посреща посетителите на НАП в Разград. Красиво изработените творби са подредени на два щанда и са дело на майстор Цвети Терзиева и майсторката на везбата от Гецово Николинка Ангелова.

Експозицията на Цвети е под надслов „Великденски багри”. Представени са оригинално ръчно изработени яйца. Те са сътворени чрез сухо плъстене, използвана е и бродерия направо върху яйцето. Посетителите ще могат да видят и красиво изработени Великденски зайци. Изложбата включва и бижута. Цвети сподели, че при изработката им е съчетала нещо ново - използвала е полиестерна смола и живи цветя в колиетата, а в обиците е втъкала прежда и дървени рисувани яйца.

Аранжировката на Николинка Ангелова е на тема „Капанската шевица и хрумки за различни Великденски яйца”. Тя разказа, че е отключила раклата на баба и извадила за нов живот заключеното там. Ангелова сподели, че нещата, сътворявани от прабабите ни с много труд и любов могат да намерят приложение в съвременния ни бит и култура. "Нека всички да обичат българската шевица, защото ни е завещана от предците, да бъдат по-добри, усмихнати и щастливи", каза още майсторката.

Директорът на местната приходна агенция Цанка Тъмнишка изрази надежда, че красотата, сътворена от двете майсторки ще развълнува и клиентите на институцията. Тя  пожела на всички да черпят красиви идеи за предстоящия светъл християнски празник и да бъдат по-добри в делата си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама