"Дунав" до 12 г. се класира за финалите на републиканското първенство

06:58, 19 апр 16 / Спорт 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Волейболният състав на "Дунав" за момчета до 12 години завърши на първо място на финалите на регион Добруджа. Турнирът, в който участваха 8 отбора, беше във Варна. В първата фаза тимовете бяха разделени в две групи. Русенският състав беше в група А с отборите на "Калбо" Шумен, "Перун" Варна и Велики Преслав.

В групата тимът на "Дунав" записа три категорични победи с по 2:0 гейма и се класира за суперфинала. Съперник на русенския отбор беше съставът на Омуртаг. Младите русенски волейболисти започнаха силно срещата и спечелиха убедително първия гейм с 25:13.

В много оспорваната и равностойна втора част тимът на Омуртаг стигна до успеха с 29:27. Драматичният край на втория гейм оказа влияние на играта на русенските волейболисти в началото на тайбрека и те отстъпваха с 0:8. В следващите минути обаче съставът на "Дунав" напълно доминираше и се стигна до равенство при 9:9. 

След това играта вървеше точка за точка, а до крайната победа в двубоя стигна русенският отбор, който спечели тайбрека с 15:13. "Дунав" се класира за финалите на републиканското първенство. Турнирът ще бъде в края на месец юни. 

Това е трети тим на ВК "Дунав", който ще играе на финали на държавно първенство. За призовите места ще спорят още съставите за момичета до 12 и 13 години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама