Предлагат сесиите на местния парламент в Шумен да се излъчват в интернет

06:48, 19 апр 16 25 254 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 

Сесиите на Общински съвет – Шумен да не се излъчват само по „Телевизия Шумен”, но и в интернет страницата на общинската администрация. Такава промяна в правилника за работата на ОбС предлага общинският съветник и лидер на БСП в общината Веселин Пенчев.

Той се аргументира с ограничения обхват на общинската телевизия. В своето предложение Пенчев посочва, че според последните данни на Националния статистически институт над 59% от домакинствата имат достъп до интернет и така повече хора ще могат да наблюдават работата на местния парламент.

Веселин Пенчев допълва, че по този начин ще може и да се гледа в различно време от провеждането на сесията, а не само на живо в деня на заседанието.

С излъчването в интернет ще се засили обществения интерес към работата на ОбС и ще се увеличат възможностите за достъп на гражданите до дейността му.

Според общинският съветник за обезпечаване на това излъчване са необходими 4 камери и сървър, като стойността на техниката не би трябвало да надхвърли 8 хил. лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама