Наградиха участниците в конкурса „За тези, които помня и обичам“

23:43, 16 апр 16 25 247 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на фондация „Българска памет“ д-р Милен Врабевски и председателят на Общинския съвет по наркотични вещества в Благоевград наградиха участниците в конкурса „За тези, които помня и обичам“.

Това се случи на специална церемония, която се проведе в областния център на Пиринско. Д-р Врабевски осигури парични награди от по 50 лева и грамоти за всички участници в конкурса.

Талантливи студенти от Педагогическия факултет на ЮЗУ представиха главата „Радини вълнения“ от романа „Под игото“. За доброто настроение на гостите се погрижиха Мъжка фолклорна група „Бански старчета“.

Сред най-интересните презентации бяха тази за Иван Вазов и тази са баба Петра Дерменджиева, която имала 10 деца и дала добро образование на всяко едно от тях. В надпреварата взеха участие ученици от 14 училища в Пиринско, които разказаха за достойни личности от своя роден край. Сред тях има и съвременни такива – като певицата Николина Чакърдъкова и синоптикът Емил Чолаков.

Организатори на мероприятието бяха ОбСНВ – Благоевград, Регионалният инспекторат по образованието и фондация „Българска памет“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама