Александрина Пендачанска със световна премиера в София

22:57, 16 апр 16 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Световноизвестното сопрано Александрина Пендачанска зарадва любители на арт продукциите в световната премиера на лентата „Да обичаш Кармен“. Това е и едно от ярките български предложения в програмата на фестивала „Masters of Art”, който се провежда в столицата. Премиерата на филма беше в кино „Люмиер“.

Действието се развива в средата на 19-ти век, когато ромско момиче от цигарената фабрика в Севиля скандализира света със свободния си дух и мигновено става символ на модерната, независима жена.

Повече от 100 години музиканти, певци, режисьори, изследователи и колекционери пренасят през времето историята на Кармен и я превръщат в легенда. Разказан от британския актьор Бен Крос, филмът преоткрива първите изпълнения на  Кармен и нейното място в ранното развитието на звукозаписната индустрия и киното.  

Паралелно с товa "Да обичаш Кармен" проследява репетиционния процес на постановката на операта „Кармен“ на италианския режисьор  Никола Берлофа в Театър Сен Гален в Швейцария и търсенията на сопраното Александрина Пендачанска в главната роля.  

Филмът е с режисьор Найо Тицин и е в официалната селекция  на няколко големи филмови фестивала, както и носител на престижни награди.

Лентата е копродукция между Националния дворец на културата и продуцентска компания „Спотлайт“ - като част от стратегията на НДК да подкрепя българското кино.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама