"Дунав 8806" загуби полуфиналната серия с "Монтана"

21:30, 16 апр 16 / Спорт 25 420 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съставът на "Дунав 8806" загуби полуфиналната серия с тима на "Монтана" в женското баскетболно първенство. В Русе домакините отстъпиха с 68:74. Така отборът на "Монтана" постигна трета поредна победа в полуфиналната плейофна серия. 

Първата част беше спечелена от гостите с 25:20. Най- силните минути на русенските баскетболистки бяха през втората четвърт. В нея домакините имаха инициативата. Подкрепяни от публиката в зала "Дунав" те намалиха пасива си и доминираха в играта въпреки спорните съдийски решения. На полувремето резултатът беше равен- 39:39.

След почивката баскетболистките на "Монтана" бяха по- точни и концентрирани в отиграванията си. Те отново взеха аванс в резултата, а третата част беше спечелена от гостите с 15:8. 

В последните 10 минути отборът на "Дунав 8806" намали пасива си и беше близо до изравняване, но до обрат в резултата не се стигна и така съставът на "Монтана" се класира за финала на дамския шампионат.

За русенския тим най- резултатна е Виолина Кочева с 23 точки, 12 т. отбеляза Радостина Димитрова, а с 11 т. е Биляна Степанович. С основен принос за победата на "Монтана" са Моник Рийд, с 32 точки, и Келиндра Закъри, която завърши двубоя с дабъл- дабъл, 27 точки и 10 борби.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама