Стартира националният литературен конкурс "Недоизречено"

20:59, 16 апр 16 / Култура 25 530 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предстои осмото поредно издание на литературния конкурс "Недоизречено", съобщи неговият създател известният пловдивски писател Стефан Бонев.

Официалният старт ще бъде даден на 25 април, като след Пловдив, Варна и Плевен, домакин на надпреварата ще бъде Бургас.

Творбата, с която се участва, трябва да бъде написана съобразно с текстовата матрица "Недоизречено". Тя съдържа ключови думи, много препинателни знаци и още повече празни полета. Идеята е да допишете думите и изреченията между тях. Няма значение колко ще бъде дълъг текстът, поставен във всяко едно от полетата. Важното e той смислово да допълни ключовите думи и знаци, но така, че да се получи не само логично звучащ текст, а и уникално литературно произведение. Привидно процесът прилича донякъде на попълване на кръстословица.

В горната част е изписано "разказ от Стефан Бонев", така на практика участниците стават негови съавтори. "Конкурсът е мултижанров и досега журито е получавало какво ли не – като се започне от поезия в бял и класически стих, импресии, диалози в стил Шекспир, разкази, глави от романи и трилогии, криминалета, фентъзи истории", пояснява Бонев.

Творбите е нужно да бъдат изпратени на [email protected] и да бъдат придружени с информация, която да описват участниците: телефон за връзка, навършени години, учебно заведение или работа, местожителство, откога и какво пишете, имате ли публикации и издадени книги и др. Файловете да бъдат с разширение *.doc, *.docx или *.rtf.

"Недоизречено" ще бъде в две възрастови категории: до и над 21 г. А ако сред победителите има пловдивчани, както и в предишните издания на конкурса, те ще получат безплатни читателски карти лично от директора на НБ "Иван Вазов", Димитър Минев, както и от Общинския читалищен съюз в града.

Крайният срок за изпращане на творбите е 9 май 2016 г., 24 ч.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама