Избраха Веселин Пенчев за лидер на общинската организация на БСП в Шумен

20:41, 16 апр 16 / Политика 25 1417 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
26-годишният Веселин Пенчев е новият лидер на общинската структура на БСП в Шумен след продължила близо 12 часа отчетно-изборна конференция на партията.

Младият юрист и общински съветник от групата на БСП в местния парламент, спечели след балотаж с другия кандидат за поста Анатолий Стоянов. 50 гласа бяха за Пенчев, 46 за Стоянов, 3 бяха невалидните бюлетини.

Социалистите избираха между трима кандидати за поста, третият – бившият кмет Красимир Костов отпадна още на първия тур, защото събра най-малко гласове – само 27.

Останалите четирима номинирани – досегашният общински и областен лидер Тодор Тодоров, Николай Калев, Георги Георгиев и Ивайло Йорданов си направиха отводи в хода на конференцията.

„Развълнуван съм след дългата конференция и доста оспорваната битка. Сега следва много работа, предстоят много разговори. Ще търся обединение и консолидация, защото партията трябва да се развива“, каза Пенчев, минути след като бе избран за лидер. Той посочи, че в партийните редици има раздори и търсене на вина и тези отношения трябва да се изгладят.

Приоритетно ще работя за привличане на нови членове на БСП-Шумен и за изчистване на имиджа на партията, към която в момента имало доста критики и разочарования след 8-годишното управление, допълни Пенчев. Като първа стъпка той заяви активизиране на дейността на групата общински съветници в местния парламент, които ще трябва да организират повече приемни и да ходят по селата в общината, за да се срещат с хората.

Новият лидер е най-младият председател в историята на шуменската организация на БСП, обяви депутатът Иван Иванов. Пенчев е член на партията от 18-годишен, работи като адвокат на свободна практика.Семейството му е с леви идеи, баща му - Владимир Пенчев е бивш директор на Спортната школа в града.

„Надявам се новото ръководство да възстанови доверието в БСП сред симпатизантите и гражданите на Шумен. Да провежда политика, обърната към хората и техните проблеми“, посочи депутатът Иван Иванов. Той допълни, че партийните организации в региона явно желаят лидерството на младите, а то ще е съчетано и с опита на старите членове на БСП.

124 делегати участваха в днешната отчетно-изборна конференция. В началото на форума, досегашният общински лидер на партията и областен председател на БСП Тодор Тодоров представи отчетния си доклад за изминалия 4-годишен мандат, в който той бе начело на общинската структура две години и половина. Делегатите изслушаха и отчетите на народния представител Иван Иванов, както и на контролната комисия и групата общински съветници от БСП.

Освен нов председател, шуменските социалисти избраха днес и членове на общинския съвет, който включва 41 души. Гласуваха и за 10 делегати на националната конференция на БСП, насрочена за 7-8 май. Корнелия Нинова е предложението на шуменските социалисти за лидер на партията. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама