Според Цветанов в 130 общини управлявани от ГЕРБ живеят 5,5 млн.

20:07, 16 апр 16 / Политика 25 275 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ГЕРБ има кметове в 130 общини, в които живеят общо 5 милиона 566 хиляди българи. Имаме 129 председатели на Общински съвети. ГЕРБ държи стабилността на страната. Това каза председателят на ГЕРБ в парламента и зам.-председател на партията Цветан Цветанов на среща с членове и симпатизанти от ГЕРБ в Монтана, цитиран от партийния пресцентър.

В България има 265 общини, а според данни на НСИ към 31 декември миналата година у нас живеят 7 153 784 души. Ако данните на Цветанов са точни, излиза че в останалите 135 общини, които не са управлявани от ГЕРБ, живеят едва 1 587 784 българи.

В Монтана Цветанов представи анализ на резултатите на ГЕРБ в областта на местните избори. „Наистина вярвахме и се надявахме, че и в Община Монтана ще дойде промяната. Благодаря на Дилян Димитров, че прие да бъде кандидат за кмет от ГЕРБ в тази тежка надпревара. Той прояви много сърце и хвърли много усилия. Делян беше единственият възможен вариант, който да сплоти организацията. Той намери общ език и обедини всички различни мнения. Когато сме сплотени и работим в една посока, резултатът е ясен“, посочи Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ подчерта, че партията трябва да си вземе поука от загубата в Монтана и да започне подготовката си за следващите местни избори още от сега.

 

Зам.-председателят на ГЕРБ заяви, че държавата в момента е стабилна, на фона на това, което се случва в съседните на България страни. „Най-големият ангажимент на правителството на Бойко Борисов е заедно с местната власт да се подготвим за изпълнението на проектите по оперативните програми. На последното заседание на Министерски съвет бяха отпуснати за Северозападния регион 68 милиона лева, 22 милиона от тях са за областите Монтана, Видин и Враца. Както ни обвиняваха, че асфалт не се яде, така се оказва, че когато инвеститорите видят състоянието на инфраструктурата в индустриалните зони в региона, се отказват да влагат пари“, обясни Цветанов. По думите му, именно подобряването на инфраструктурата в Северозападна България е приоритет за правителството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама