Царят не ще да е президент, партията му обаче иска

19:36, 16 апр 16 / Политика 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Симеон Сакскобургготски не иска да се кандидатира за президент. Това каза самият той минути преди срещата си с членовете на НДСВ тази вечер. 

На 16 април 2001 година беше основана НДСВ. Днес, 15 години по-късно, членовете на партията се събраха в сградата на Научно-техническите съюзи на столичната улица "Раковска".

Сакскобургготски заяви, че всички слухове, че ще се кандидатира за президент са спекулации. Той добави, че никога не е излизал от политиката, но не пожела да коментира работата на сегашното правителство.

От партията обаче искат да видят Симеон Сакскобургготски президент. Станимир Илчев заяви, че иска кандидатурата на царя и допълни, че такава може да се случи ако той получи подкрепа от "трите водещи сили - ГЕРБ, БСП и ДПС". Илчев отбеляза, че НДСВ имали хора и в Реформаторския блок, които също щели да заявят подкрепа за подобна кандидатура.

Събитието уважиха десетки членове на НДСВ и бивши министри от времето, когато партията управляваше.

Сред гостите са настоящия вицепремиер Меглена Кунева и Даниел Вълчев, които бяха членове на НДСВ, бившият военен министър Николай Свинаров, Антония Първанова, Васил Иванов- Лучано, бившият министър на културата Нина Чилова, Теодора Дренска, Пламен Панайотов, Станимир Илчев и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама