Хиляди дариха тонове дрехи и лични вещи за хората в нужда

17:25, 16 апр 16 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тонове дрехи, спално бельо, домашни потреби и лични вещи събра инициативата „Предай-нататък“ в София. Тя стартира на 13 април и приключи днес. Акцията предостави възможност на всеки, който е понасъбрал стари и ненужни за него и семейството му вещи да ги дари, за да послужат на някой друг.

Много дойдоха в центровете, където се даряваха вещите, за да си вземат нещо, от което имат нужда. Организаторите разказаха пред София Topnovini.bg, че много самотни майки са се възползвали от възможността да облекат децата си и да им вземат играчка, която иначе нямат пари да купят.

„Дойдоха и много възрастни хора. Нямат обувки и дрехи. Нямат възглавници и завивки. Вчера дойде една жена, която взе цял кашон с принадлежности за болния си съпруг и си тръгна от тук усмихната и малко по-щастлива“, разказа един от организаторите Ния Апостолова.

Събраните дарения напълниха близо два камиона, които отпътуват за село Видраре. Тази година организаторите на благотворителната акция ще зарадват хората в селото като им предоставят нужни за тях неща, които няма как да си позволят.

В столицата тече и друга акция за събиране на стари дрехи и вещи за хората в нужда. Те могат да бъдат оставени в специално монтирани контейнери на няколко места в града.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама