Проучва мнението на местния бизнес в Добрич

17:05, 16 апр 16 25 259 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областен информационен център - Добрич (ОИЦ) проучва мнението на местния бизнес във връзка с опростяване на достъпа до програмите на ЕС за подпомагане на малките и средни предприятия. Целта на проучването е намаляване на административните изисквания и пречки при подбора на проектни предложения, използване на опростени правила за възстановяване на разходите, подобряване на достъпа до средствата от ЕС, както и опростяване на целия процес на подготовката и кандидатстване с проекти, включително елиминиране на излишни контроли, еднократно изискване на информация и др.

Проучването се извършва на територията на всички 28 области и предоставената в анкетната карта информация ще бъде обобщена на национално ниво и представена на Централното координационно цвено към Администрацията на Министерски съвет, което подпомага цялостната организация, координация и контрол на системата за управление на средствата от ЕСИФ и координира действията на Управляващите органи, като ги подпомага при прилагането на правото на Европейския съюз и на българското законодателство.

Анкетната карта може да бъде изтеглена от страницата на Областен информационен център във Facebook или от сайта на Община град Добрич. Тя трябва да бъде попълнена и изпратена до края на месец април на и-мейла на ОИЦ-Добрич: [email protected].

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама