Експерти от четири страни обсъждат иновациите за зелена енергия

17:01, 16 апр 16 25 270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Текущата енергийна ситуация в България, националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, либерализиране на пазара, зелени обществени поръчки, добри практики и съвремените тенденции в развитието на електроенергийната система ще са теми на международната конференция „Бизнес иновации за чиста природа“. Тя ще се проведе във Варна на 21 и 22 април с участието на лектори и модератори от Норвегия , Италия и Великобритания.

Организатори са Черноморският енергиен клъстер в партньорство с Асоциацията на българските черноморски общини, община Варна и Техническия университет във Варна. Целта е да се предостави възможност за среща на местните власти, бизнес и научни среди с европейски политици и експерти, да се обсъди бъдещият растеж на сектора и бъдещи бизнес стратегии.

Участието в конференцията е напълно безплатно, уточниха организаторите.  Конференцията и съпътстващите събития се организират в рамките на проекта „BANCAGE: България и Норвегия – клъстери в подкрепа на зеленото предприемачество”, реализиран с финансовата подкрепа на правителството на Норвегия чрез Норвежкия финансов механизъм 2009 – 2014.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама