Три медала спечелиха децата на Сливен от турнира „Лекоатлетически уикенд - Тракия” /снимки/

16:34, 16 апр 16 / Спорт 25 574 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три медала спечелиха най-малките атлети на Сливен от първото издание на турнира „Лекоатлетически уикенд-Тракия” в Стара Загора.

Георги Златев се завърна с две отличия. Той се окичи със сребро в бягането на 300 метра и с бронз в спринта на 60 метра при момчетата до 4 клас. В същата възраст, но при момичетата Синтия Кънчева финишира втора във финала на 60 метра и заслужи сребърния медал.

Общо 11 от малките възпитаници на треньора Илиян Данев участваха в надпреварата в Стара Загора, която премина при отлична организация и за състезатели и за гости.

Съоръжението е с повредена настилка заради футболните фенове, но домакините използваха отсрещната права за спринтовите дисциплини и за скоковете, което по никакъв начин не повлия негативно на състезанието. По думите на  Емилия Драгиева, от Управителния съвет на СК по лека атлетика „Берое”, вече е определена фирмата, която ще извърши ремонта на пистата и съоръжението бъде готово за предстоящия след месец Международен турнир „Самарско знаме”.

Днес в „Лекоатлетически уикенд-Тракия” участваха над 200 деца от 6 до 12 - годишна възраст, представители на седем клуба от страната.

„Получи се хубав празник и оспорвано състезание. Идеята е всички деца, които обичат леката атлетика и тренират, да покажат, какво са постигнали през годината, тъй като за тази възраст състезания почти не се организират. Ние сме длъжни да направим всичко възможно тези деца да видят, че трудът им си заслужава”, каза Драгиева за Topnovini.bg.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама