Красимир Мурджев оглави БСП-Пловдив

15:35, 16 апр 16 / Политика 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Известният пловдивски хирург проф. Красимир Мурджев е избран за председател на БСП – Пловдив след днешната отчетно - изборна конференция в Града под тепетата, съобщиха от партията.

Той беше избран на явен вот със 159 гласа "за" от 161 присъстващи делегати. Пред форума хирургът представи виждането си за развитие и укрепване на структурите в Пловдив. Амбицията му е БСП да отговори на обществените очаквания за съвременна социалистическа партия, стъпваща на принципите и ценности от нейните създатели.

В бъдещата си работа проф. Мурджев ще заложи на "диалога, демократичен и широк, но след вземане на решения, ще настоява те да бъдат спазвани от всички". Той посочи, че в Пловдивския общински съвет БСП ще бъде принципна и конструктивна опозиция, ще се бори срещу корупционните схеми на местната власт, ще предлага конкретни социални инициативи за пловдивчани.

От изложението му стана ясно, че ще оптимизира Изпълнителното бюро и ще съобрази състава му със секторните политики. Постоянно действащ градски предизборен щаб и утвърдени щабове и на районно ново, предлага още новият председател. Предстои разработването на конкретни мерки за вътрешнопартиен диалог и връзка със симпатизанти. Ежемесечен информационен бюлетин, открити партийни събрания, редовни заслушвания на ръководствата на структури и ОПО са сред другите му ангажименти.

Кариерното развитие на младите хора е приоритет за известния пловдивски хирург. Той се ангажира с ефективна система за политическо обучение на актива и действащ механизъм за контрол по изпълнение на решенията на Градския съвет. В заключение проф. Мурджев подчерта, че сам нищо не може да постигне. "Добрите резултати идват със съвместна политическа работа", заяви той.

Конференцията продължава и в този момент, предстои тайно гласуване за съставите на градски съвет и Градска контролна комисия.

Професорът бе един от четиримата претенденти за поста, заедно с Илия Гатев, Петър Бояджиев и Тодор Кръстев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама