Още две бургаски детски градини ще възпитават малчуганите в любов към природата

14:15, 16 апр 16 25 300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нови две детски градини в Бургас ще възпитават малчуганите в любов към природата, съобщиха от Общината. Това са „Златно ключе“ и „Ран Босилек“.

И двете детски заведения заявиха желание да организират това лято занимания сред природата за своите възпитаници. Така бургаските детски градини, които ще се включат в инициативата "горска" детска градина, вече са общо 5 - ОДЗ "Надежда", ОДЗ "Звездица Зорница", ЦДГ "Вълшебство", ЦДГ "Златното ключе" и ОДЗ "Ран Босилек". Очакванията са до началото на летния сезон броят им да продължи да се увеличава.

Присъединявайки се към инициативата за детска градина без таван и стени, ЦДГ 20 "Златното ключе" започна подготовка на редица изненади и забавления за своите възпитаници, както и инициативата "Здравиада - спорт за всички". В него ще вземат участие деца от 8 възрастови групи, които ще бъдат включени в групите "Малките спортисти", "Ветроходните спортове и аз", "Спорт през всеки сезон", "Аз спортувам и знам, че ще порасна голям", "Игрите на баба и дядо", "Спортно ориентиране", "Игрите с топка" и "Аз спортувам и играя".

Кулминацията на този своеобразен спортен празник ще бъде на 26 май с шествие на деца, родители и учители от градината до открита сцена "Охлюва", където участниците ще получат своите награди.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама