Отбелязаха 10-ата годишнина на Дневен център "РАЛИЗ" в Русе

13:05, 16 апр 16 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес в зала Филхармония на Дома на културата беше празничния концерт на Дневен център „РАЛИЗ“ (Русенска асоциация на лица с интелектуални затруднения). Събитието се организира във връзка с 10-годишния юбилей на Дневния център, открит през януари 2006 г.

Сред официалните гости на мероприятието бяха Светлана Ангелова – народен представител от 19 МИР в 43-тото Народно събрание, и Станимир Станчев – заместник областен управител на Област Русе.

Присъстваха още представители на Регионална дирекция за социално подпомагане Русе, на образователни институции и синдикални организации, на неправителствени организации от Белгия и България, спонсори, бивши членове на Дневния център, родители, деца и лица с увреждания, граждани на Русе и приятели на социалната услуга.

Празничната програма започна с прожектиране на 25-минутен филм, преразказващ историята на Дневния център „РАЛИЗ“. Във видеото стана ясно, че „РАЛИЗ“ за своите потребители е семейство и дом. „РАЛИЗ“ е дом на детството и младостта, на доброто и любовта, на свободата, творчеството и красотата, на всеобщата равноценност и на споделените усилия и емоции.

Последва поднасяне на поздравления от гостите на рождения ден.

В приветственото си обръщение, Станимир Станчев подчерта, че дни като днешния са дни на възтържествуване на доброто. Като достоен за уважение определи Станчев труда на г-жа Бисерка Иванова и екипа й в предоставяната през изминалото десетилетие социална грижа.

„Обществото, учейки се от Вашия пример, следва да се замисли колко длъжно е към децата със специални потребности, за това колко все още можем, трябва и сме задължени да дадем за тяхното благосъстояние“, допълни той.

Станчев изрази благодарност към г-жа Иванова за създадения  нормален дом, в който има доброта, любов и надежда. В този дом, посочи той, всеки има възможност да се докаже, да дари усмивка, да дари прегръдка – нормални ценности, в които нашите баби са ни възпитавали.

От името на Областния управител на Област Русе, Станимир Станчев увери в подкрепата, която институцията ще продължи да оказва в името на реформаторските начинания на дейни и активни като РАЛИЗ Русе организации.

В края на изказването си, той поднесе красив букет цветя и поздравителен адрес от името на доц. д-р Стефко Бурджиев – областен управител на Област Русе.

Концертът продължи с музикални изпълнения, поздрав към ДЦ „РАЛИЗ“ от съставите към Детски център за изкуство и култура на Община Русе, Дневен център град Сливо поле, Русенския университет и ЦДГ „Русалка“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама