Миков вещае финал на ГЕРБ до 2 години

12:53, 16 апр 16 / Политика 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В краткосрочен план се очертава финалът на поредния десен проект - ГЕРБ. Това каза председателят на парламентарната група на БСП Михаил Миков на конференция на Софийската градска организация на столетницата.

"Сега големият въпрос е какво ще се случи в десницата след ГЕРБ. Не по-маловажният въпрос е докога ГЕРБ. Лично смятам че вече се очертава в краткосрочен план - половин, една, две години финалът на този пореден десен проект, който успяваше да събере интересите на онези, които бяха и в СДС, и в НДВС, които мутираха сега в ГЕРБ“, заяви Миков.

„Смятам, че в последната година и половин ако не друго, ние успяхме да задържим представителството на левицата", добави той. Според него хората интуитивно и неосъзнато усещали какво се случва в техния живот в условията на дясна политика, „когато здравето е стока, когато образованието се превръща в стока, когато държавата не е нищо повече освен обслужваща бизнес интереси, когато държавата все повече от демократична се превръща в корпоративна“.

Няма по-важна политическа задача от незабавното прекратяване на мандата на сегашния парламент и сегашното правителство, заяви пък председателят на БСП-София Калоян Паргов в своя доклад. „Независимо от привидната стабилност на дясното коалиционно управление расте масовото усещане за нестабилност на властта. Нестихващите скандали и противоречия на няколко пъти изправиха уж голямото парламентарно мнозинство на ръба на оцеляването. Ето защо няма друга по-важна и непосредствена политическа задача от предсрочното, дори незабавното прекратяване на мандата на сегашния парламента и сегашното правителство и радикално преобръщане на посоката, в която се движи страната, тъй като сегашната я обрича на гибел“, заяви Паргов. Според него България е на прага на нова финансова криза, а икономическата среда и бизнес климатът в страната продължавали да се влошават. „Само от началото на тази година близо 30 хиляди малки и средни предприятия са обявили фалит или са изпаднали в платежна несъстоятелност. Вътрешният дълг гони космически нива. Междуфирменият дълг превишава с няколко пъти размера на БВП“, посочи Паргов. Той призова и за нова коалиционна политика на столетницата. 

БСП трябва да избере днес нов шеф на софийската си организация. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама