Екатерина Захариева: Измененията в нормативните актове вече ще се съгласуват със Сдружението на общините

12:49, 16 апр 16 25 249 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Велико Търново Даниел Панов и правосъдният министър Екатерина Захариева обсъдиха положителните за общините изменения в законодателството. По време на срещата стана ясно, че правната комисия в Народното събрание е приела промените в Закона за нормативните актове, които бяха предложени от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). Новият момент е, че измененията в различните закони вече ще бъдат съгласувани с НСОРБ, преди да бъдат гласувани в парламента.

В разговора си с Даниел Панов Екатерина Захариева одобри мерките за опазване на културно-историческото наследство. Към тях влизат децентрализация на Националния институт за недвижимо културно наследство (НИНКН) със създаването на шест регионални звена, заедно с прилагането на рестриктивни мерки спрямо нехаещите собственици на сгради паметници на културата.

Кметът на община Велико Търново запозна правосъдния министър с международното изложение „Културен туризъм ‘2016”. Даниел Панов и Екатерина Захариева говориха и по темите за съхранение и развитие на културно-историческото наследство, по които кметове и експерти дебатираха по време на няколко престижни конференции.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама