Шуменци чистиха града

12:14, 16 апр 16 25 447 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шуменци излязоха днес да почистват града. Най-активни в кампанията бяха общинските служители, хората от Областната администрация и други институции в града.

Кампанията е организирана от община Шумен под мотото „Чист, красив Шумен“, раздадени бяха  над 10 000 чувала за отпадъци и над 13 000 чифта ръкавици. Тази година няма награда за най-активните чистофайници, идеята е хората да се включат, за да стане по-чист и красив градът ни.

Служители от Областната управа събраха боклуците и окопаха дръвчетата в градинката до спортна зала „Младост“. Специалистите от общинската дирекция „Култура и образование“ пък хигиенизираха района около Старата Дивизионна болница в кв. „Боян Българанов“ .

Експерти от Регионалния инспекторат по образованието в Шумен почистиха стълбите тротоарите до Дома на учителя на бул. „Симеон Велики“ . Те бяха дошли и със семействата си, видя репортер на Topnovini.bg

Домоуправители на жилищни блокове кварталите на Шумен организираха съседите си и раздаваха от сутринта чували и ръкавици на най-активните участници в акцията.

В кампанията се включиха и всички читалища, училища, детски градини, библиотеката и историческият музей, пенсионерски клубове и много обществени организации. Организирано е и почистване в селата на общината.

Днес шуменци могат да се възползват и от възможността да се освободят от стари и неработещи електрически уреди. До 17 часа те ще се събират в специален контейнер на паркинга до бившето Пето основно училище.Пункт за предаване на стари автомобилни гуми пък има на площадката на бившия битак в Шумен.

Официалният ден на голямото чистене в Шумен продължава. Гражданите могат да се обаждат на телефонен номер 054 857 746, за доставка на още безплатни ръкавици и торби за отпадъци. Работни материали се раздават и пред сградата на Общината, паркинга до магазин “БулМаг” в кв. “Тракия” и на обръщача в кв. “Боян Българанов” до ОДЗ “Светулка”.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама