В Сливен продължава кампанията против насилието в училищата

12:04, 16 апр 16 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Продължават превантивните мероприятия, реализирани съвместно от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ и училищата от община Сливен.

Сред тях е проведеното състезание в X СОУ "Йордан Йовков", под наслов "България от край до край", с участието на ученици от 6 и 7 клас, дебати в ОУ" Христо Ботев" в Сливен между учениците от 6а клас на тема "Начинът, по който реагирам АЗ, променя ситуацията". За всички участници бяха осигурени тениски с логото на МКБППМН и послание срещу насилието.

„По време на  разговора в неформална обстановка, учениците изложиха своите гледни точки "За" и "Против" на това те сами да определят хода на събитията и да предотвратяват ескалиране на ситуациите, в които са преки участници. Основна цел на партньорските инициативи е в зависимост от възрастта и различните по вид интереси на учениците, да се реализират дейности, които да оставят своя отпечатък в мисленето на децата и непримиримост към нещата, които пречат в ежедневието  и го правят несигурно”, посочи Лилия Радева – секретар на местната комисия.

На спортната площадка в училището в с.Самуилово се провеждат финалите на Пролетния футболен турнир, в който участие вземат над 120 ученици от община Сливен, гр. Кермен и кв. Речица. Всеки от участниците получават чек, със стойността на който ще могат да се закупят допълнителни артикули за осигуряване на футболните тренировки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама