Конкурс за рисунка на тема „Цветовете на етноприятелството“ за деца в Русенско

11:18, 16 апр 16 25 337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Русе в партньорство с общините Ветово, Борово и Иваново обявява конкурс за рисунка на тема „Цветовете на етноприятелството“.

Той се реализира по проект „Интегриран подход на Община Русе за интегриране на роми и други уязвими групи на територията на общини в Област Русе“, с финансовата подкрепа на Швейцария в рамките на швейцарския принос за разширения Европейски съюз, съобщават от пресцентъра на общината.

В конкурса могат да участват деца от 7 до 18 години, разпределени в две възрастови групи:

1 възрастова група – деца от 7 до 12 години

2 възрастова група –деца от 13 до 18 години

Рисунките трябва да бъдат в размер А4 или блоков лист като няма ограничение относно материалите или техниките на рисуване. Всяка рисунка трябва да бъде придружена с данни за участника – три имена, възраст, клас, училище, пълен адрес и телефон за връзка.

Срокът за подаване на творбите е 25.04.2016 г. на адрес: Връзки с обществеността, Община Русе, пл. Свобода 6. На плика е необходимо да пише: За участие в конкурс за рисунка „Цветовете на етноприятелството“.

Критериите за оценяване на творбите ще са близост до темата, художествена изразителност и композиция. Първите три места в двете възрастови групи ще получат грамоти, заедно с предметни награди.

Наградите на отличените участници в конкурса ще се връчат тържествено на 27.04.2016 г. в Пленарна зала на Община Русе, където ще се проведе концерт „Етноритми без граници“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама