15 години затвор за шуменец, пребил до смърт баща си

10:09, 16 апр 16 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
15-годишна присъда получи шуменецът Ивайло Пенчев, който бе обвинен в убийството на баща си.

Магистратите от Шуменския окръжен съд присъдиха и 5000 лв. кръвнина, която мъжът да заплати на сестра си.

На 10 април миналата година подсъдимият се почерпил за рождения си ден в заведение в Шумен. На тръгване купил бутилка уиски, за да продължи да пие в дома на баща си, където живеел и той.

47-годишният Ивайло бил във влошени отношения с възрастния мъж, като в даден момент бащата дори се изнасял да живее на хотел, а обвиняемият търсел начин чрез полицията да го изгони от жилището.

Около 22:30 часа същата вечер след възникнал конфликт Ивайло Пенчев започнал да удря възрастния мъж с ритници, юмруци и дори го бил със стол. По време на побоя обвиняемият натиснал с крак в областта на гърдите баща си и го душил. След като родният му баща издъхнал, Ивайло Пенчев подал сигнал на спешния телефон и съобщил, че след скандал между двамата баща му е починал.

Съдебномедицинската експертиза по делото установила, че възрастният мъж е починал от множество наранявания, включително черепно-мозъчна, гръдна и коремна травма. Само по главата съдебните медици са установили над 10 удара, нанесени със значителна сила и с твърди предмети.

В хода на досъдебното производство Пенчев всеки път променял позицията си по убийството на баща си.

Прокуратурата поиска доживотен затвор за престъплението, но наказанието от 15 години затвор при първоначален строг режим е минимумът за такова деяние и вероятно ще бъде протестирано.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама