Най- добрите млади български щангисти с участие на Купа "Русе"

10:08, 16 апр 16 / Спорт 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За пета поредна година най- добрите млади тежкоатлети ще си оспорват призовите места в турнир за Купа „Русе”. Състезанието ще се проведе на 23 април в зала „Академик” на Русенския университет. Домакин на турнира и този път ще бъде Тежкоатлетически спортен клуб– Русе и неговият президент доц. д-р Кирил Панайотов.

Турнирът се очаква да събере отново на едно място съзвездие от олимпийски и световни шампиони по вдигане на тежести, съобщават още от русенския клуб. Сред тях ще бъдат Нено Терзийски и Румен Александров, който пристига от чужбина.

Представянето на младите тежкоатлети ще следят отблизо шефът на федерацията Неделчо Колев и старши треньорът на националния тим на България по вдигане на тежести Иван Иванов.

Над 10 клуба от цялата страна с близо 80 състезатели и техните треньори се очаква да се включат в предстоящия турнир. Сред тях ще бъдат шампиона Величко Чолаков, който пристига със своите възпитаници от клуба в Смолян.

Със своите възпитаници от Асеновград ще пристигне и личния треньор на Боянка Костова – Лъчезар Кишкилов. Сред участниците ще бъде Валя Лухова. Гостите на турнира ще могат да видят и представянето на русенците Надежда- Мей Нгуен и Стилиян Гроздев, които са част от националния тим. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама