Добрич и Балчик се включват в тържествата „България пее”

09:25, 16 апр 16 / Култура 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 11,30 ч., Архитектурно-парков комплекс "Двореца" ще бъде домакин на Националната кампания на Български хоро съюз "България пее". Община Балчик и ДКИ КЦ "Двореца", като съорганизатори на инициативата канят всички почитатели на хоровото изкуство - жители и гости на Балчик и региона, да се насладят на красотата от изпълненията на участниците и същевременно да се докоснат до магията на Архитектурно-парковия комплекс през пролетта.     

Повече от 600 участници от община Балчик се присъединяват към инициативата "България пее". На хоровата сцена в Архитектурно-парковия комплекс ще се изявят над 300 певци от 16 вокални формации от община Балчик.      

С концерт от поредицата „Детски хор и приятели“ Добрич ще се включи в тържествата „България пее“ за отбелязване на 90-годишнината на Българския хоров съюз. От 18 часа днес в Огледална зала „Нели Божкова“ ще  е големият хоров концерт, в който по покана на детски хор „Маестро Захари Медникаров“ с главен диригент Елвира Пастърмаджиева и диригент Росица Дурмушлийска, ще се включат гостуващи хорове от Хасково, Русе и Свищов, с активното участие и на възпитаниците на музикална къща „Катлин“ град Добрич с ръководител Валентина Кателиева и музикален педагог Детелина Василева.

По този начин участващите в концерта състави със съдействието на Община град Добрич ще отбележат тържествената годишнина и ще дадат своя принос в националната инициатива „България пее“.

В национален мащаб събитието ще се проведе в дните от 15 до 17 април и в него се очаква да се включат над 3500 певци от 145 формации,от 33 града от страната.              

Инициативата има за цел да покаже силата и красотата на хоровото изкуство и принадлежността на хиляди българи към него. Начинанието слага и началото на честванията на 90 годишнината от създаването на Българския хоров съюз.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама