Дни на Индонезия и ЮАР организират във Велико Търново през есента

09:13, 16 апр 16 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дни на Индонезия и ЮАР ще организира Община Велико Търново през есента. Това стана ясно след последователни срещи на кмета Даниел Панов с посланичките в България на двете държави Н. Пр. Сри Астари Рашид (Индонезия) и Н. Пр. Ванеса Калвърт (ЮАР). Даниел Панов предложи домакин на събитията да бъде Дворецът на културата и спорта „Васил Левски”. Идеята му е по време на изложенията да бъдат представени културата, изкуствата, занаятите, фолклора, обичаите и кулинарията на всяка от двете държави.

Дните на Индонезия и ЮАР ще спомогнат и за създаването на контакти между туроператорските фирми,. Така Велико Търново като туристическа дестинация ще бъде промотирано в държавите, а техни забележителности ще станат известни у нас. Задълбочени ще бъдат и контактите между фирми от региона и компании от ЮАР, с цел износ на храни, сладкарски изделия и земеделски продукти.

Индонезия има намерение да разкрие консулство във Велико Търново, стана ясно още от срещата между кмета Даниел Панов и Н. Пр. Сри Астари Рашид. В момента се водят разговори с Министерството на външните работи във връзка с необходимите процедури.

Посланичката на ЮАР Н. Пр. Ванеса Калвърт оцени туристическите обекти в България като невероятни и изрази готовност за задълбочено сътрудничество в сферата на услугите за посетители. Даниел Панов обясни, че вече е предложил Министерството на туризма съвместно с общините да насърчи обучението и повишаването на квалификацията на заетите в информационните центрове и в туристическия бранш.

Много висока оценка получи международното изложение „Културен туризъм”, което се провежда във Велико Търново за тринадесета поредна година. Гостите от двете държави споделиха, че форумът е разпознаваем и известен в целия свят, а развитието му от 2004 г. насам е забележително.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама