Днес и утре изпитват кандидат - студенти във ВТУ

08:54, 16 апр 16 25 399 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес ще се състоят изпитите по История на България (тест) и Английски език. Ще се проведат също изпитите по Проверка на говорните и комуникативни способности, Тест по математика, Физическо възпитание и Музика, а на 17 април - изпитите по Български език (тест) и Проверка на говорните и комуникативни способности.

На посочените изпити участие са заявили 564 души, като най-много от тях ще се явят на Български език (тест) – 264 души.

Кандидат-студентите, които имат рожден ден ще получат поздравителна картичка от ректора проф. д-р Христо Бонджолов и подарък книга от преподаватели на Великотърновския университет.

С кандидатстудентските университетски изпити по Български език (тест), История на България (тест) и Английски език се кандидатства за повече от 40 специалности във Великотърновския университет.Университетските изпити по български език и по история са по 2 астрономически часа, а изпитът по английски език трае 3 часа. Изпитите започват в 9,00 ч, Физическо възпитание в 8,00 ч., а Проверка на говорните и комуникативни способности – в 11,30 ч. Резултатите от проведените изпити се очаква да бъдат обявени на 18 и 19 април т.г. на priemunivt.bg и uni-vt.bg.

Следващите дати за конкурсни изпити във Великотърновския университет са на 28 и 29 май и 6 и 7 юни т.г.

Продължава и акцията “Рано рани” на Великотърновския университет, която стартира на 9 март т.г. и ще продължи до изчерпване на обявените места.

Запазили място в любима специалност вече са направили над 375 души, а записалите се, които са завършили средно образование в предходните години са повече от 45 души, като процесът е динамичен и бройката се променя всеки ден.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама