Община Разград ще реконструира водопроводи в ж.к. „Орел“

08:54, 16 апр 16 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Разград започна процедура по Закона за обществените поръчки за реконструкция на водопроводи в ж.к. „Орел“. Прогнозната обща максимална стойност на поръчката е в размер на 2 195 807.36 без ДДС, която е разпределена по етапи. Първият етап е 787 091,08 без ДДС, а вторият – 1 408 716,29 без ДДС.

С реализиране на проекта ще се предотвратят честите аварии и свързаното с тях периодично разкопаване на улиците в част от ж.к.„Орел”. Ще се осигури и снабдяване на населението с адекватно количество и качество питейна вода, както и ще се намалят загубите на вода от честите аварии и скрити течове по водопроводите, посочват от общината.

На територията на ж.к.”Орел” е обособена водоснабдителна зона „Орел 1”, която се захранва с вода от НВ „Големия юг”. Няма резервно захранване. Водопроводната мрежа е изградена изцяло от етернитови тръби DN 80-200 мм, а СВО са изпълнени от поцинковани и полиетиленови тръби. В по-голямата си част зоната е сключена, но поради многобройните аварии е разделена на под-зони чрез затворени спирателни кранове.

Водопроводите са амортизирани, което често води до скрити аварии и загуби на вода. Многократните аварии са причина за прекъсване на водоподаването и до нарушаване на асфалтовата настилка. Отстраняването на авариите е свързано с големи загуби на вода.

Северно от зона „Орел 1” са обособени водоснабдителни зони „Орел 2” и „Орел 3”. Те се захранват с вода от зона „Орел 1”. Западно от зона „Орел 1” е обособена водоснабдителна зона „Висока”, която се захранва с вода от НВ „4 000 m3”.

Проектната разработка включва реконструкция на част от водопроводната мрежа, площадковите водопроводи и СВО във водоснабдителна зона „Орел 1. По улиците, разделящи водоснабдителни зони „Орел 1”, „Орел 2”, „Орел 3” и „Висока” има дублиращи водопроводи от съседни зони, които също са предвидени за реконструкция. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама