Младежи от Разлог заминават на обучение в Йерусалим

08:40, 16 апр 16 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама ученици от Разлог са сред 20-те българи, които ще заминат на обучение в Йерусалим. Те са отличени в конкурса върху книгата „Героичното спасение на българските евреи. Извън хватката на Хитлер" на Михаел Бар-Зоар. 

Елена Чокалова е ученичка в 9 клас на Професионалната гимназия по туризъм, специалност "Химия и биология", а Иван Влахов е възпитаник на Средното общообразователно училище "Братя Каназиреви". В 10 клас е и е с профил "Информатика". Двамата са писали на тема "Ролята на цар Борис III в спасяването на българските евреи". Иван е описал самите събития, а Елена говори от името на владетеля.

За Йерусалим ще пътуват още 15 ученици и трима преподаватели от цялата страна. Посещението ще се осъществи в края на месеца, а групата ще се предвожда от председателя на Израелско-българския институт г-н Яков Джераси. Младите разложани споделиха, че очакват с нетърпение пътуването. В Израел ще съберат още много мнения по темата, а и ще се срещнат с историци, учени и много публични личности.

„Вие сте един добър пример не само за вашите връстници, но и за всички нас", заяви по време на срещата си с Елена и Иван кметът на града Красимир Герчев и допълни, че общината ще подкрепи воаяжа на учениците до близкоизточната държава. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама