Областният управител на Плевен уважи 20-годишния юбилей на Професионалната гимназия по туризъм

07:45, 16 апр 16 / Политика 25 264 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областният управител на Плевен Ралица Добрева и нейният заместник Красимир Иванов присъстваха на тържеството по повод 20 годишния юбилей на ПГ по туризъм „Алеко Константинов”.

В словото си Ралица Добрева подчерта, че юбилеят на училището е повод за гордост, защото на този ден се отбелязват две десетилетия успешно и динамично развитие. Тя допълни, че професионалната гимназия по туризъм „Алеко Константинов” е сред водещите учебни заведения в областта и изтъкна умението на ръководството на гимназията години наред да привлича вниманието на младите хора към специализирано обучение в конкретни професии.

Като оценка за приноса на гимназията в развитието на професионалното образование и израз на доброто сътрудничеството в годините Областният управител връчи на директора на училището Малинка Маринова почетен плакет.

Поздравителни адреси по повод празника бяха изпратени от Председателя на 43 НС Цецка Цачева и министъра на образованието Меглена Кунева.

Тържеството продължи с разнообразна концертна програма, в която талантливите възпитаници на гимназията показаха, че професионализмът е присъщ за всичко, с което се захванат. На сцената на ДТ „Иван Радоев” те се изявиха като великолепни танцьори, певци и музиканти, като хореографията отново бе тяхно дело.

Директорът на ПГ по туризъм Малинка Маринова връчи юбилейни плакети на изявени учители и бивши директори, а показалите особени постижения ученици в различни сфери на училищните и извънучилищните занимания бяха отличени със статуетки, медали и грамоти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама