Учители от Търговище участваха в дебат за Европейския съюз

07:44, 16 апр 16 25 535 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четирима учители от Първо СОУ"Свети Седмочисленици"  в Търговище Дияна Рунчева, Керанка Петкова, Росица Георгиева и Светлана Чанкова, взеха участие в Регионален дебат за Европа – ползите от членството в ЕС за европейските граждани. 

Събитието се организира от Представителството на Европейската комисия в България. На него те се запознаха с центровете „Европа директно” и бяха обсъдени възможностите за сътрудничеството с училищата в региона. През втория ден учителите взеха участие в дискусия на тема „Институции на ЕС. Европейското гражданство и четирите свободи”, инициирана от гл.ас.д-р Иван Начев от център „Жан Моне” по европейски политики. 

Младежки екип Европа представи пред участниците в събитието Детски кът и кът на учителя – учебни материали на европейски теми, Европа-младежко познавателно списание, Околна среда за учители, уебсайт за потребителско образование Consumer Classroom, Ploteus – портал за възможностите за обучение в европейското пространство, Twinning – портал за партньорство; програма Еразъм+ , Европейски младежки портал, Европейска книжарница-EU Bookshop и др. 

Програмата на събитието включваше и активни дискусии и симулационни игри.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама