Учение за действие при земетресение се проведе в Левски

07:39, 16 апр 16 25 235 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мащабно учение на тема „Дейност на щаба за изпълнение на общинския план за защита при бедствия, органите за управление и силите на Единната спасителна система (ЕСС) за провеждане на НАВР при възникване на силно земетресение на територията на община Левски”се проведе в град Левски. Това съобщиха от пресцентъра на администрацията.

Презентирни бяха основни правила за поведение и действие при силно земетресение. Проведена бе тренировка на общинския щаб за ръководство и координация на НАВР в заседателната зала на общината.

С вой на сирена в 10.00ч в сградата на общината бе даден старт на практическата част на учението и всички напуснаха сградата предупредени за опасността при земетресение. Бяха организирани и проведени аварийно спасителни дейности съгласно общинския план за защита при силно земетресение.

Евакуация на служителите от всички институции в сградата на общинска администрация и учениците от ПГСС "Н.Вапцаров", спасяване на пострадал, гасене на пожар с опасност от химическо замърсяване бяха проиграните в учението бедствени ситуации.

В учението участваха: Община Левски, доброволно формирование „Шаварна”, служители и техника от общинско предприятие „БКС”-Левски; автомобилна и специална техника от община Левски; преподаватели, помощен персонал и ученици от ПГСС „Н.Вапцаров”; Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” РДПБЗН–Плевен: РСПБЗН – Левски – екипи и техника; екипи на Районно управление полиция- гр.Левски; екип на Филиал за спешна медицинска помощ – Левски; Регионално звено към Дирекция експлоатация и поддръжка на „ЧЕЗ”, регион Плевен-регионално звено – Левски; „В И К” ЕООД-Плевен и други.

Отчетена бе отличната организация и взаимодействие на всички за постигане на целите на учението с благодарност към участниците и пожелание такова земетресение да не се случва.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама