За първи път в Шумен се проведе конкурсът за деца „Принц и принцеса” (снимки)

02:28, 16 апр 16 / Любопитно 25 373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Конкурсът „Принц и принцеса на България” за детска красота и талант се проведе за първи път в Шумен. Проявата е част от национална верига от конкурси, която се организира от Арт компания „Нови звезди”. Домакин на събитието бе Гранд хотел „Шумен”. В залата на основния ресторант дефилираха 60 деца на възраст от три до 11 години. Изненадващо голям се оказа броят на момчетата – 16, които се явиха на кастинга.

Участниците бяха разделени в шест възрастови групи. Красотата и дарбите на децата бяха оценени от седемчленно жури в състав Георгина Георгиева, Надя Петкова – организатор на конкурса за Шумен, Йорданка Димитрова от Община Шумен, бизнесменът Азис Садула, Диана Кралева, Надежда Сакарова и малката Сиана Александрова, която само след седмица ще представи България в международен детски конкурс в Прага – столицата на Чехия.

Под зорките погледи на оценителната комисия и насърчени от родителите си малките манекени дефилираха в три тура. В първия децата се представиха пред журито и публиката. Във втория кръг децата пяха, рецитираха и танцуваха. В третия тур малките чаровници се представиха с официални облекла.

Наложи се журито да заседава повече от половин час, затруднено от силната конкуренция и показаните талант и умения от участниците. В крайна сметка за всеки от участниците имаше лента на призьор, а госпожиците се окичиха и с корони на победителки, а спонсорите на проявата бяха осигурили подаръци за малчуганите. Всички, получили отличието „Гранд при”, имат право да представят Шумен в националния кръг на конкурса „Принц и принцеса”. Той ще се проведе през юни по Черноморието, като мястото още се уточнява.

Всяка година Арт компания „Нови звезди” организира в 15-20 градове от страната веригата от конкурси за детска красота и талант. „За първи път сме в Шумен и съм приятно изненадана, че тук имаше най-много участници”, каза президентът на Арт компания "Нови звезди” Петя Данданова. Тя благодари на всички спонсори, направили възможно реализирането на конкурса в Шумен.

Данданова сподели, че от Арт компанията държат много и на заложбите на децата. В доказателство на това компанията е инициатор на мащабната кампания „Аз съм българче”, стартирала на 3 март тази година, когато 150 деца едновременно рецитират прочутото стихотворение на Иван Вазов. Компанията провежда в София и съботна школа за таланти от цялата страна, в която децата имат възможност да изявят дарбите си. „Не позволяваме на сцената децата да са гримирани. Стремим се да възпитаваме характери, а изявите пред публика каляват децата и там те доказват себе си”, споделя още Петя Данданова.

Основният организатор на конкурса в Шумен Надя Петкова не скри, че след края на конкурса се чувства уморена, но призна, че с лекота е организирала вълнуващото събитие. Съжалява само, че на поканата й не са се отзовали повече фирми, които да подкрепят шуменското издание на атрактивната надпревара. Петкова благодари на всички местни бизнесмени, подкрепили организирането на конкурса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама